Aktiviteitenkalender

Voor zondagmiddag 11 november hadden wij een jazzconcert in onze kerk. Er traden op het Residence Jazz Sextet: een mini bigband met zangeres. Het repertoire omvat o.a. Jazz ballads, evergreens, latin getinte stukken e.d.

Een nader stukje informatie over dit sextet:

Het Residence Jazz Sextet is een Haags jazz combo voortgekomen uit de Haagse Residence Big Band. Het Residence Jazz Sextet bestaat sinds 2003 en heeft sindsdien een zeer fraai repertoire opgebouwd, variërend van nummers van de Jazz Messengers en Kenny Dorham tot moderner werk van bijvoorbeeld Michel Petrucciani of Joshua Redman.

De kracht van deze ‘mini big band’ schuilt voor een belangrijk deel in de schitterende sextet arrangementen, veelal van de hand van ‘huis-arrangeur’: drummer en trombonist Anton Burger.  Onze zangeres vandaag, Iris van der Made uit Delft, kan steeds weer het publiek betoveren met haar fraaie vertolkingen van de bekende standards uit het American Songbook. Met haar warme en ingetogen stem weet zij veel mensen te raken. Dit wordt ondersteund door een jazzy ritmesectie – met drummer, contrabassist, pianist – en een swingende driekoppige blazerssectie.

Conclusie;
We mogen terug kijken op een prachtige zondagmiddag met muziek van heel goede kwaliteit. Het concert was goed bezocht, reden te meer om deze groep nog weer een keer te vragen.

Prognose:

Op dit moment zijn nog bijzondere activiteiten gepland voor de openluchtviering door beide kerken m.m.v. Soul2Soul uit Sassenheim en op 9 juni a.s. en voor het Kaagsmuziekfestival op 7 juli a.s. Nadere berichtgeving volgt nog.